Варовитец през зимата

Повечето хора смятат, че водопадите разкриват пълната си красота през пролетта, когато са най-пълноводни.

По стечение на обстоятелствата тази Коледа имах възможност да се разходя до Етрополския манастир и Варовитец и за пореден път се убедих, че едно от най-красивите природни чудеса са замръзналите водопади.

Още повече, че навръх празника нямаше други фотографи и туристи и можах спокойно да разпъна статива и раницата и да се отдам на снимане.

Разбира се, когато бях тук през пролетта местността беше далеч по-достъпна за обиколки и предлагаше доста по-разнообразни гледни точки към водопада.

Освен това разликата от преди година беше, че има изградена нова Еко-пътека, с пейки и парапети обозначаващи маршрута до водопада. Сега освен, че беше доста мокро и хлъзгаво, почти постоянно ледените висулки се откъсваха със заплашителен грохот и се разбиваха на метри от мен.

 

 

Въпреки че денят беше топъл, по залез планинският хлад стана осезаем. Все пак не замръкнах на водопада и успях да използвам последните слънчеви лъчи, огряли манастира, за да приключа коледната фото-разходка.

1 коментар to “Варовитец през зимата”

  1. Петър Перов казва:

    Страхотни са снимките! Браво!

Коментирай

Всички снимки и материали на този сайт са със запазени авторски права. Използването им без позволението на автора е незаконно.
© 2008 - 2012 Витан Витанов.