Рила от птичи поглед

Преди време, когато ми предложиха да летя с двуместен самолет за разходки, веднага помислих, че ще имам възможност да направя уникални пейзажни снимки отвисоко.

Разходката започна от летището в Долна баня. Видях, че се събират облаци, но имах голямо желание за разходката и решихме да излетим. Оказа се, че в самолета има място буквално за двама души и беше доста неудобно за снимане, но поне имаше възможност да провра обектива през един малък люк.

След 30 минути летене бяхме над Банско ,но видяхме, че няма никакъв шанс за каквито и да е снимки. Над Пирин облаците бяха доста гъсти и нямаше възможност да се снижим под тях, пилота прецени, че е твърде рисковано.

Полетяхме към Рила, където се надявах времето да е по-благосклонно. Рилският манастир обаче се беше скрил под един голям облак и за съжаление не успях да го видя отвисоко.

След това се отправихме към рилските езера. Срам ме е да си призная, но в този ден ги видях за първи път.

След три обиколки над езерата се отправихме към май-високия язовир в България – „Бели Искър”. От самия язовир се открива планината, която все още не беше обхваната от облаци.  

Така пред нас се видя и най-високото място на балканите. Връх Мусала се разпознава лесно с метеорологичната станция кацнала толкова високо.

Последното нещо, което успях да снимам в Рила бяха любимите ми Маркуджици, които са доста красиви от птичи поглед.

На връщане пилотът изключи двигателя, което се оказа доста приятно изживяване, защото го няма бученето и пътуването е по-плавно дори от пътуване с кола.

Така планирахме по обратния път и след 2 часа летене бяхме обиколили 1/3 от България.

2 коментара to “Рила от птичи поглед”

  1. Мариана Добрева казва:

    Прекрасни снимки и разказ!Поздравления!

  2. Румяна казва:

    Страхотно е всичко това което сте заснели.Толкова е красиво ,че направо си представих,че съм там.Ходила съм по тези места на походи, но от високо изглежда още по-красиво.Само мога благородно да ви завиждам,че сте го заснели.Пожелавам ви да направите още много такива снимки,защото в нашата страна има толкова много красота.УСПЕХ

Коментирай

Всички снимки и материали на този сайт са със запазени авторски права. Използването им без позволението на автора е незаконно.
© 2008 - 2012 Витан Витанов.