В мъглите на Сандански

Втора година се стремя да уцеля този кратък момент от есента, в който листата по дърветата  образуват килим от разноцветни багри.

Опитът ми показва, че това никак не е лесна задача – или е прекалено рано и листата са все още зелени, или вече е паднал първият сняг и „топлата“ есен е приключила.

И така, тази година реших, че вместо към Родопите или Стара планина ще се отправя към югозападната част на Пирин.

Мястото за нощуване съвсем естествено беше Сандански, който с красивата си природа, спокойната си атмосфера и прекрасната си минерална вода е едно от любимите ми места в България. Пътят към Попина лъка се оказа доста живописен. Там, съвсем неочаквано, успях да направя есенните пейзажи, за които отдавна търсех подходящо място.

Водопадът Попина лъка се намира на около 10-20 метра от пътя. По една малка пътечка се слиза до самата вода, откъдето се открива живописна гледака към горното ниво на водопада.

Тук мога смело да кажа, че ще имам повод да се върна пролетта, когато реката е най-пълноводна и това ще разкрие истинската красота на каскадата.

Определено смятам, че бях късметлия с метеорологичните условия и с цветния килим, но това което направи снимките още по-живописни беше мъглата.

Така гората изглежда като декор за филм, пълна с митични същества.

1 коментар to “В мъглите на Сандански”

  1. анна стоилова казва:

    Изумително!!!!!!! Наистина не съм била на този водопад .Впечатлена съм и при първа възможност ще го посетя.

Коментирай

Всички снимки и материали на този сайт са със запазени авторски права. Използването им без позволението на автора е незаконно.
© 2008 - 2012 Витан Витанов.