Федерер и Надал на живо

След повече от година плануване, най-накрая успях да осъществя мечтата си да видя на живо някои от звездите на световния тенис.

За мен беше още по-голямо удоволствие, че успях да ги снимам от непосредствена близост.

Въпреки че турнирът в Хале е от Мастерс категория 250, целият тенис комплекс се оказа грандиозно съоръжение. Централният корт има 12 000 седящи места и само това, че бях сред акредитираните фотографи ми позволи да видя любимия ми тенисист от само 2 метра разстояние.

 

 

Единственото нещо, с което нямах късмет, беше времето. Всичките 3 дни беше облачно и валеше. Това не се отрази на играта, тъй като покривът на централния корт беше спускан още при първите капки дъжд.

Да се снима на закрито обаче, се оказва голямо предизвикателство, тъй като става драстично по-тъмно. При това положение нямах избор освен да удвоя ИСО-то и да снимам на 1600 за да мога да хвана ударите от основна линия, които на моменти достигаха  140 км/ч.

Когато става дума за сервиз Милош Раонич показа нагледно какво представлява топка с 220 км/ч – буквално разцепва въздуха с нея.

Беше невероятното удоволствие да наблюдавам мачовете от толкова близо и дори на моменти забравях да снимам, захласнат от красивите разиграванията.

Разбира се най-големите звезди на турнира бяха Федерер и Надал, които бяха и фаворити на публиката. Притежаващи общо 27 титли на турнири от Големия Шлем, където и да се появят са сигурна рецепта за красиви разигравания.

Играта на трева не може да се сравнява с тази на клей като продължителност на разиграванията, но макар и само с няколко удара да се решаваха точките, имаше достатъчно динамика, която да се улови.

В неделния ден краен победител в Хале се оказа местният любимец Томи Хаас.

Въпреки че не успях да наблюдавам финалния мач, ми остава страхотният спомен от първия голям тенис-турнир, който посещавам в живота си. Надявам се да има още много такива поводи за хубави снимки.

4 коментара to “Федерер и Надал на живо”

 1. Петър Петров казва:

  Страхотни са кадрите! Браво!

 2. Милка Симова казва:

  Браво,Витане :) Страхотно си уловил ударите…Другият път ще ходим заедно…Мен ме пиши PR :) :)

 3. Живко казва:

  Браво, имаш добри попадения !

 4. Росен Йорданов казва:

  Много хубави снимки си направил :)

Коментирай

Всички снимки и материали на този сайт са със запазени авторски права. Използването им без позволението на автора е незаконно.
© 2008 - 2012 Витан Витанов.